Donkere wolken boven de Foodsector

Veel bedrijven in de foodsector hebben het zwaar gehad de afgelopen jaren. Covid, prijsstijgingen, tekort aan personeel, inflatie, dure energiekosten, NOW die terugbetaald moet worden met hoge rente, en ga zo maar door. Dit resulteert een in een toenemend aantal faillissementen. Uit de statistieken van het CBS zien we een toenemende faillissementen stroom. Wereldwijd stijgt het aantal faillissementen dit jaar met 21%. In Nederland is de verwachten dat dit met +52% zal toenemen.

bron: Aantal faillissementen versnelt: in Nederland +52% in 2023 (allianz-trade.com) (bron niet of wel vermelden?)

De kracht van een kredietverzekering

Een kredietverzekering is een vorm van verzekering die bedrijven beschermt tegen het risico van wanbetaling door hun klanten en faillissementen. Het biedt een financieel vangnet voor ondernemingen die goederen of diensten op krediet leveren. Bedrijven beschermen zich tegen mogelijke verliezen als gevolg van onbetaalde facturen.

Dit biedt zekerheid, groei in omzet, positieve cashflow, informatie, gedekte incassokosten, KYC (Creditinformatie) en zorgt ervoor dat er focus is op de juiste facetten.

Kröller Capital Solutions

Kröller Capital helpt organisaties met grip krijgen op debiteurenbeheer en kredietrisico’s. Als onafhankelijke broker adviseren en bemiddelen ze namens haar relaties de beste en passende voorwaarden uit de markt.

Olivier de Jonge is een ervaren Financieel adviseur en Internationaal Credit Manager met een achtergrond bij de Rabobank en AB-InBev. Neem contact op met Olivier om te kijken wat Kroller Capital voor u kan betekenen.

Uit de markt